Alla inlägg den 22 maj 2007

Av virvlan - 22 maj 2007 07:01

 Födelsedagar, jul, påsk, sistaapril, morsdag, farsdag är de högtider som i min familj leder till att vi samlas mamma, pappa+ anita, bror och två plastsystrar. Nu närmast står morsdag på tur och jag har fyra mammor att fira. Mamma, plastmamma, mormor och farmor. Traditionsenligt så skickar jag kort till mormor och farmor. Åker hem till mamma och umgås med hennne på dagen för att senare åka på restaurang och äta gott. På vägen hem till staden svänger jag in hos pappa och plastmor och dricker kaffe och kramar om dem. Så gör jag, hittade en rolig artikel i 100% Östersund som skrivits av Gunnel Edvardsson.I Sverige har vi firat morsdag sen 1919.


Handledning av morsdag från 1920.

1.Svenska flaggan hissas från hemmets flaggstång.

2.Mor hälsas om morgonen med sång av barnen.

3.Hon bjudes före uppstigandet på gott kaffe och bröd, berett av barnen. Hon hedras med blommor och en liten gåva.

4.Henne beredes, så långt det är möjligt, vila och frihet från allt hushållsarbete den dagen. Barnen bädda, sopa, laga mat och diska.

5.Vid eftermiddagskaffet eller på aftonen hålles en liten högtidlighet, där far i huset medverkar.

6.Frånvarande barn hälsa Mor med brev eller telegram eller vykort, som särskilt gjorts och tillhandahållles för mors dag.



Av virvlan - 22 maj 2007 06:53

Bild lånad från min vän Anettes blogg. Tack


Sitter i vardagsrummet och kollar ut genom fönstret, himlen är helt klarblå, sådär blå att jag känner sommarkänsla. Synd bara att graderna inte uppstår till mer än 10 grader.....

Men för att återgå till sommarkänslan så hoppas jag och tror på en skön sommar med mkt fotboll, glass i badhusparken, minigolf, picknick med filt, gröntgräs, goda mackor, kubb, brännboll, sommarblommor, fräknar, solkysst hud, gungmatta, bra böcker, promenader i massor, cykeltur utan mål, farmor, grilla med vänner.... ja sommaren verkar vara enhel del för mig.

Vad är sommar för er?

Ovido - Quiz & Flashcards